Om een selectiemogelijkheid voor het KNHS kampioenschap SWM mogelijk te maken heeft Mendistrict Oost 2 verenigingen bereid gevonden om een wedstrijd of meetmoment te organiseren, waarbij de plaatsing van de deelnemers als selectie geldt voor afvaardiging voor deelname aan het KNHS kampioenschap samengesteld te Blaricum op 3 en 4 september.

Als eerste is Wenum Wiesel op de datum 10 en 11 juli aan de beurt en als tweede Haaksbergen op de datum 24 en 25 juli.

De wedstrijden of meetmomenten vinden plaats onder de, op dat moment, geldende coronaregels en tellen voor winstpunten. Voorwaarde voor afvaardiging voor deelname aan het kampioenschap is  dat de dressuur verreden moet worden met minimaal 60%. Daarna wordt de selectie bepaald door de plaatsing van de deelnemers uit Mendistrict Oost.

Menners die bij de wedstrijd Wenum Wiesel gestart zijn mogen ook in Haaksbergen starten bij voldoende ruimte, maar de afvaardiging voor deze menners wordt bepaald door de plaatsing in Wenum Wiesel. Mensen die zich inschrijven in Haaksbergen hebben voorrang op de menners die als gestart zijn in Wenum Wiesel. Dit om iedereen de kans te geven deel te nemen aan een wedstrijd met selectiemogelijkheid.

De afvaardiging per wedstrijd zal geschieden op basis van het aantal gestarte deelnemers uit Mendistrict Oost.

Het bestuur van Mendistrict Oost is verantwoordelijk voor de uiteindelijke afvaardiging. Deze selectie procedure is tot stand gekomen door de uitzonderlijke situatie door corona. Voor volgend jaar hopen wij weer de normale procedure te kunnen volgen.

Vanuit de KNHS is het aantal af te vaardigen deelnemers bepaald.

1 PA L5
1 PO L5
2 PO L5
1 PA M5
1 PO M5
2 PA L/M3
2 PO M7

Met betrekking tot de langspannen wordt de selectie nader bepaald door het aantal landelijke starts. Hierbij wordt mede gekeken naar het aantal startende deelnemers per district.

Selectie voor KNHS Kampioenschap SWM