Onderstaand overzicht beschrijft de voorwaarden waaraan een organisatie moet kunnen voldoen om een selectiewedstrijd te mogen organiseren die mee zal tellen
voor de selectie voor het Districtskampioenschap dressuur vaardigheid. Om een goede uitslagverwerking tot stand te brengen hanteren wij voor alle organiserende verenigingen dezelfde procedure. De laatste datum waarop een selectiewedstrijd kan worden georganiseerd is 2 weken
voor de datum van het DK

MDO verwerkt m.b.t. de selectie uitsluitend uitslagen van wedstrijden die op de KNHS wedstrijdkalender als selectiewedstrijd staan aangemerkt.
De organisatie plaatst zowel de start- als uitslagenlijsten op de KNHS wedstrijdkalender (uploaden kan rechtstreeks vanuit Concours 3.5). Elke wedstrijd moet worden verwerkt met het programma Concours 3.5. Binnen concoursprogramma moet worden gewerkt met rubriek ID’s.

Dressuur: Alle rubrieken (klassen/categorieën/ 1e én 2e proef) die door hetzelfde jurylid worden beoordeeld komen samen in één rooster.
Vaardigheid: Alle rubrieken (klassen/categorieën/1e en 2e parcours) die door hetzelfde jurylid worden beoordeeld komen samen in één rooster.
Wanneer 2 parcoursen worden verreden dient de organisatie vóóraf in het concoursprogramma aan te geven welke rubriek 1e resp. 2e parcours is.
Beide parcoursen tellen mee voor de selectie voor het DK indoor vaardigheid.

Binnen 3 dagen na de wedstrijd moet het complete “DAT” bestand van de wedstrijd verstuurd worden naar: wedstrijden@mendistrictoost.nl. Daarnaast moeten de uitslagen volgens de gebruikelijke procedure aan de KNHS worden verzonden. Wanneer het “DAT” bestand niet correct wordt aangeleverd wordt dit ter correctie aan de organisatie geretourneerd. Het gecorrigeerde “DAT” bestand moet uiterlijk de 5 dagen na de correctie weer worden aangeboden aan wedstrijden@mendistrictoost.nl. Gebeurt dit niet, dan vervalt deze wedstrijd voor de selectieberekening, de verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij organisatie van betreffende wedstrijd.

Indien u m.b.t. het werken met het concoursprogramma ondersteuning nodig hebt kunt u contact met wedstrijden@mendistrictoost.nl opnemen. Doet u dit ruim vóór u aan uw wedstrijdadministratie begint zodat er voldoende tijd en ruimte is om u waar nodig optimaal te kunnen helpen met het werken met Concours 3.5, waardoor u op de door u georganiseerde wedstrijd goed beslagen ten ijs kunt komen.

Versie 2.1 2022 oktober