Eindelijk!!!! Jeugddag Mendistrict Oost

Eindelijk kan er mag er wat georganiseerd worden en het Mendistrict Oost heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om een trainingsdag voor de jeugd te organiseren.

Zaterdag 8 mei was het zover en op het terrein van de Graafhorst, bij de familie Pater in Kootwijkerbroek konden 17 aanspanningen met instructie aan het werk. De start van de dag met droog weer begon met de dressuur onder leiding van Milou Huisman en Jeanette Veldboom. De grote dressuurbanen gaven de menners voldoende ruimte om fijn aan het werk te kunnen. Daarna mochten de jonge menners een dressuurproef in een 40-80 baan laten zien aan jury René Schuiling. Na de beoordeling kregen de menners van Rene tips om een volgende proef met beter resultaat te kunnen rijden. Wim Veldboom stond klaar in de vaardigheid om instructie te geven, waarna er drie marathon hindernissen gereden konden worden onder begeleiding van Melanie van der Bunt.

Ondanks de regen in de middag bleef iedereen enthousiast. De instructie was blij met de inzet en ambitie van de menners, maar met een kanttekening dat er nog wel het een ander, met name de dressuur, intensief getraind moet worden. In de agenda staat de volgende jeugd mendag alweer gepland: de datum is 12 juni en de locatie is de Eschruiters in Wierden.

Eindelijk!!!! Jeugddag Mendistrict Oost