Dressuur en vaardigheid kampioenen Oost 2020 bekend

Het was de wens van de menners om toch een districtkampioenschap dressuur en vaardigheid te kunnen rijden. Dit was de belangrijkste reden om deze wedstrijd door te zetten, aldus Mendistrict Oost voorzitter Wim Veldboom. Samen met het bestuur van de Sterruiters in Haaksbergen zijn we erin geslaagd om in een korte tijd de wedstrijd op deze schitterende locatie neer te zetten. Het bestuur van Mendistrict Oost kijk terug op een geslaagde dag waarbij het weer perfect was.

De deelnemers gingen op zaterdag 12 september 2020 verdeeld over 6 dressuur ringen de strijd aan in 2 dressuurproeven op het grasterrein. Iedere proef werd beoordeeld door 2 juryleden. De juryleden konden goed zien wie zijn span had doorgetraind of waarbij enig wedstrijd ritme ontbrak.

Na de dressuur wachtte de deelnemers een technisch maar goed te rijden vaardigheid parcours gebouwd door Hanne Louise de Koning. Ze had de beschikking over 2 zandbanen, verdeeld over een L en 2 span paarden ring en een ring voor de M, Z en ZZ combinaties. Hier en daar rolde een bal of was het de tijd die de deelnemer uit de barrage hield. Om kampioen te worden in de vaardigheid was in de meeste rubrieken een nul rondje met een scherpe tijd nodig.

Het bestuur van Mendistrict Oost feliciteert alle kampioenen met zijn of haar titel in de dressuur of vaardigheid gisteren behaald op het DK in Haaksbergen. Alle prijswinnaars worden uitgenodigd op de voorjaars ALV in 2021 om hun prijs in ontvangst te nemen.

Alle uitslagen zijn te vinden via deze link; https://www.mendistrictoost.nl/wedstrijdzaken/dk-outdoor/

Dressuur en vaardigheid kampioenen Oost 2020 bekend