Jeugdmendag Oost in Wierden

Maar liefst 20 jeugdmenners uit Mendistrict Oost meldden zich op 12 juni in Wierden voor hun deelname aan de jeugdmendag. Naast de menners die bij de eerder gehouden jeugdmendag in Kootwijkerbroek waren zagen we ook een paar nieuwe gezichten.

Op de schitterende en ruime accommodatie van de Eschruiters waren de jonge menners ingedeeld in tweetallen. Instructrice Truus Middelkoop gaf eerst een half uur dressuur les. Voor de start bekeek ze de aanspanningen en sommige menners kregen tips zoals bijvoorbeeld het borsttuig een gaatje hoger doen. Daarna ging ze met de combinaties aan het werk met het correct losrijden en werken aan ontspanning.

Arjan Kleinjan bouwde een goed te rijden vaardigheid parcours in de ruime zandpiste. Maar om het parcours foutloos en binnen de tijd te rijden moest alles uit de kast gehaald worden. Cornelie de Geijter begeleidde de jonge menners in dit onderdeel en gaf ze mee om vooral eerder vooruit te kijken naar de volgende poort. Ook het draaien na een poort kan volgens de ervaren instructrice nog korter. Na een korte rust voor de menners en pony’s, waarbij sommige menners hun presentatiekoets inwisselden voor hun marathonwagen, begon het derde en laatste onderdeel; het rijden van drie marathon hindernissen. Vierspan menner Mark Weusthof sprak de deelnemers aan op wat ze wilden leren of verbeteren in het rijden van een hindernis. Ook gaf hij heldere tips om bijvoorbeeld de langboom een gaatje korter te zetten zodat de pony’s korter op de wagen staan om nog scherper te kunnen draaien. Mark genoot zichtbaar van het stuurwerk wat de jonge menners hem lieten zien.

Voorlopig was dit de laatste jeugdmendag voor dit seizoen. Het plan is om aan het begin van het indoorseizoen weer een jeugdmendag te organiseren in een binnen accommodatie.

Jeugdmendag Oost in Wierden