Trainingsdag jeugd Mendistrict Oost Haaksbergen

De 2e trainingsdag die Mendistrict Oost voor haar jeugdmenners organiseerde kende een iets andere opzet dan die in Wierden. Nieuw was dat de menners hun dressuurproef konden laten beoordelen door jurylid Wil van Hulst en dat er een bixie rubriek was.

28 jeugdmenners schreven zich in voor deze trainingsdag die gehouden werd op het schitterende terrein van de Sterruiters in Haaksbergen. De groep die begon, bestond uit 3 bixie menners. Deze groep is normaal wat groter maar een aantal kinderen kon helaas niet. Hun vaste begeleiders Truus Middelkoop, Monique Rotman en Hans Ouwersloot begeleidden de jongste menners in de dressuur, vaardigheid en het rijden van een paar hindernissen.

De overige deelnemers waren ingedeeld in groepjes van twee. Eerst volgde er een dressuurles van Jeanette of Wim Veldboom van een half uur. Daarna hadden de menners de keuze om een dressuurproef op hun eigen niveau te rijden en die te laten beoordelen door jurylid Wil van Hulst. Driekwart van de menners maakte daar gebruik van. Na de proef kwam Wil uit haar auto en overhandigde de deelnemer het protocol en gaf nog tips en tops. Arjan Kleinjan had een technisch maar goed te rijden vaardigheid parcours neergezet. Omdat Arjans dochter Lisa met haar pony en paard deelnam aan deze dag had hij Herman ter Harmsel gevraagd om de vaardigheid training te geven. Herman liet de combinaties eerst een goed tempo opzoeken voordat er een paar oefen kegels werden gereden. Daarna reden de deelnemers het complete parcours op tijd. Marathon specialist Raymond Letteboer nam daarna de menners mee naar 3 boshindernissen waaronder de waterbak. Ook hij liet de menners eerst de hindernis in een draftempo door de hindernis sturen om de juiste lijn te pakken te krijgen. Daarna volgde een rondje op tijd.

Mendistrict Oost kijkt met een goed gevoel terug op deze 2e jeugd trainingsdag dit jaar en is van plan om komende winter ook voor de jeugd een activiteit te organiseren. Voor iedere deelnemer was er nog een goed gevulde goodybag om mee naar huis te nemen.

De foto’s zijn gemaakt door Gerben Olthof, meer foto’s zijn hier te vinden.

Trainingsdag jeugd Mendistrict Oost Haaksbergen
Getagd op: