Alvorens u verder kijkt op deze site wil het Bestuur van Mendistrict Oost u graag welkom heten op onze website. Wij hopen u alle informatie te kunnen geven die u zoekt.
Mocht u vragen hebben over zaken, die niet op onze website staan of op de facebookpagina, stuur dan een email naar betreffende functionaris.
De mailadressen zijn te vinden onder de button “bestuur en functies” bovenin onze website. Wij beantwoorden uw vragen zo goed en snel mogelijk.

Informatie over tochten, ritten en andere evenementen in ons district kunt u vinden op onze facebookpagina. Daarvoor klikt u op het ikoontje, onderaan op onze site.
U hoeft daarvoor niet zelf op facebook actief te zijn; kijken op onze facebookpagina kan altijd en is voor iedereen toegankelijk.
Sinds kort heeft MDO ook een eigen YouTube kanaal!

De belangrijkste taken van het Mendistrict:
Bevorderen van de mensport met paarden en pony’s in het mendistrict
mede mogelijk maken van het organiseren van wedstrijden in districtsverband, zoals selectiewedstrijden en districtskampioenschappen.
Vaststellen van de wedstrijdkalender (alle data voor de menwedstrijden dressuur en vaardigheid en de samengestelde menwedstrijden klasse L, M en Z  moeten via het District worden aangevraagd).

Stimuleren van activiteiten in het mendistrict, waaronder begrepen opleidingen en bijscholingen, alsmede jeugd- en ponyzaken.
Overleggen met de onder het mendistrict ressorterende menverenigingen en afdelingen mennen van lokale verenigingen.
Het Mendistrict heeft 2 rechtstreekse vertegenwoordigers in het landelijk menforum dat het hoofdbestuur van de KNHS adviseert over allerlei zaken betreffende het mennen.
In het keuzemenu treft u een overzichtelijke weergave van de diverse onderwerpen en actualiteiten van en voor menners uit ons mendistrict.

Onze stip op de horizon is:
Het stimuleren en ontwikkelen van de mensport, waarbij sfeer, plezier, prestatie en paardenwelzijn samen gaan.
Mendistrict Oost beslaat de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland.

Mendistrict Oost