Districtskampioenschap kür op muziek, dressuur en vaardigheid Oost

Mendistrict Oost sloot op 16 maart het indoorseizoen af met het districtskampioenschap voor de paarden in de Oranjehal in Wenum Wiesel.
De 26 dressuurproeven werden beoordeeld door de juryleden Paul Versluis en Peter Bonhof.


Voor de kür op muziek melden zich 6 combinaties verdeeld over de klassen L, M, Z en ZZ. De pony’s waren het sterkst vertegenwoordigd met 5 menners.
Het kampioenschap ging naar Fleur van Empelen die op de voet werd gevolgd door Klazien Kleermaker die het reservekampioenschap op haar naam schreef. Tijdens de prijsuitreiking gaf Peter Bonhof, die samen met Wil van Hulst de kür op muziek beoordeelde de menners nog tips mee voor een volgende keer. Inmiddels had parcoursbouwer Bennie Steenblik de kegels in de rijhal opgesteld zodat de 14 menners het vaardigheid parcours konden verkennen. Het parcours was goed te rijden maar bevatte een aantal technische wendingen waardoor niet iedereen foutloos over de finish kwam. Het verschil tussen wel of geen kampioen werd uitgemaakt in de barrage. Laatste starter Annemarie Evers was foutloos maar kiepte om terwijl haar paard met de neus door de finishlijn ging. De aanspanning was echter nog niet gefinisht omdat de achteras van haar wagen nog niet de finishlijn was gepasseerd. Helaas volgde uitsluiting en kwamen zowel de menner als het paard met de schrik vrij. Hartelijk dank aan KS Plafonds die voor alle kampioenen een prachtige bos bloemen beschikbaar stelde.

De kampioenen zijn;
B dressuur Inge Winter kampioen, reservekampioen Chantal Hekkert
L dressuur Elise Diteweg kampioen, reservekampioen Mirjam Slob
M dressuur Albert Hooyer kampioen, reservekampioen Erma Bast
Z en ZZ dressuur Annemarie Evers kampioen, reservekampioen Huib Goetheer
Kur op muziek Fleur van Empelen kampioen, reservekampioen Klazien Kleermaker
L vaardigheid Mark Roelink kampioen
M vaardigheid Peter van de Steeg kampioen, reservekampioen Wim Veldboom
Z en ZZ vaardigheid Anouk de Geijter kampioen, reservekampioen Albert Hooyer

Voor alle uitslagen klik hier;